Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Panzanella

Panzanella

Ezúttal egy egyszerű tipikus nyári toszkán hideg tálat mutatok be nektek.  A hozzávalóit egy  veteményeskertben összeszedhetjük ilyenkor. A "szegény" konyha egy remek példája, az ételbe beletesznek mindent, ami otthon van, a maradék száraz kenyeret is.

Hozzávalók:                                                                                                                                       Panzanella
Száraz toszkán kenyér
Érett paradicsom
Uborka
Lila hagyma

Extra szűz olívaolaj
Borecet
Bors
Bazsalikom
Az adagot tetszés szerint választva.

Az elkészítés módja:

A kenyeret beáztatjuk, a jeges vízbe, egy kevés ecetet teszünk bele és  bazsalikomot.  Amíg a kenyér ázik, felvágjuk a  paradicsomot,  az uborkát és a hagymát. Mikor a kenyér teljesen megpuhult jól kicsavarjuk,  megsózzuk, bőségesen olívaolajat öntünk rá, borsozzuk. Majd összekeverjük a kenyeret a zöldségekkel, megsózzuk, borsozzuk és olívaolajjal ízesítjük. Utoljára beletesszük a bazsalikom leveleket. Hűtőszekrényben lehűtjük, s hidegen tálaljuk. Friss, egyszerű és könnyű nyári ebéd. 


 

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!