Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Hamis ragu (sugo finto)

Egy jellegzetes toszkán tésztarecept, amely a legtöbb toszkán nagymama repertoárjában szerepel.  "Sugo finto", azaz "hamis ragu" a neve, egészen egyszerűen azért, mert egy tipikus húsos ragu összes összetevője fellelhető az öntetben, a húson kívül. Hiszen a hús az a vasárnapi vagy ünnepi ebédek főszereplője, a hét más napjaira nem jutott belőle. Az elkészítése nagyon egyszerű, az olasz konyha alap zöldségeit kell felhasználni, s a Toszkánában elmaradhatatlan vörös bort sem szabad kihagyni.Sugo finto

Hozzávalók:
50 dkg érett paradicsom vagy 50 dkg hámozott paradicsom konzerv (nem paradicsom szezonban)
1 közepes méretű vöröshagyma
2 közepes méretű répa
2 zeller szár
1 pohár vörösbor
Petrezselyem
Olíva olaj

Bors
Rövid tészta (például penne)

Elkészítés módja:

Először megtisztitjuk és apróra feldaraboljuk a hagymát, zellert, répát, petrezselymet, s néhány kanál olivaolajban majdnem puhára főzzük a zöldségeket. Amikor már szinte egyáltalán nincsen folyadék, ráöntjük a vörösbort, erős tűzön, állandó keverés mellett elpárologtatjuk a bort, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, s tovább főzzük az öntetet kb 20 percig lassú tűzön, amíg a paradicsom is megfőtt.
Közben kifőzzük a tésztát, ráöntjük az öntetre, összekeverjük, s egy-két percig együtt főzzük. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt parmigiano sajttal. 


 

 

 

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!