Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Crostata di marmellata

A legegyszerűbb és legelterjedtebb sütemény Olaszországban az omlós tészta alapú lekváros torta, amely különböző változatokbanCrostata di marmellata minden trattoria és étterem menüjében megtalálható, s otthon is  könnyen elkészíthető. A recept sikeréhez nagyban hozzájárul a  lekvár minősége. Mi a barátnőmmel Silviával az anyukám isteni finom sárgabarack lekvárját használtuk fel, így egy olasz és  magyar alapanyagból összehozott házi édesség lett az eredmény.

Crostata di marmellataHozzávalók:

25 dkg liszt
2 tojás sárgája
8 dkg vaj
18 dkg cukor
Egy csipet só
Tetszés szerinti mennyiségben lekvár.

Elkészítés módja:

A vajat, amelyet egy kicsit korábban kivettünk a hűtőből, a cukorral simára keverjük. Ezt követően hozzáadjuk a sót és a két tojássárgáját, majd  a lisztet, jól összedolgozzuk az egészet, néhány órára hűtőbe tesszük. A pihentetés után tovább folytatjuk a munkát. Egy sütőpapírral kibélelt torta formába egyenletesen belesimítjuk a tésztát, egy részét meghagyjuk a rácsok elkészítésére. Ezutan rátesszük a lekvárt. Van aki bőségesen megrakja lekvárral a tésztát van aki vékonyabb réteggel, ki hogyan szereti.
170 fokon légkeveréses sütőben kb 40 percig sütjük, amíg a rácsok halvány barnára sülnek. Kevés porcukorral megszórva fogyasztjuk miután teljesen kihűlt. 


 

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!